1. konferencija Hrvatske udruge medicinskih sestara

SlikaHUMS

Od 29. rujna do 02. listopada ove godine na otoku Visu pod sloganom Vizija-Izazov-Snaga održana je 1. konferencija Hrvatske udruge medicinskih sestara. Cilj stručnog okupljanja jest predstavljanje zajedničkog plana rada i donošenje Strateškog plana rada Udruge za razdoblje 2016.-2020. i osnaživanja udruge, a na skupu su se okupili i članovi Upravnog i Nadzornog odbora, predsjednici stručnih društava, povjerenstava i predsjednici podružnica.

U stručnom dijelu Konferencije, naglasak je stavljan na učenje iz dobrih primjera – u ovom slučaju učenje od kolega i kolegica članica Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Ljubljana. Teme koje su prezentiran na konferenciji su obuhvaćale načine na koji udruga može ostvariti dobre rezultate, interesne aktivnosti kojima treba težiti, značaju stručnih edukacija i osposobljavanja članova udruge, važnosti istraživanja za razvoj suvremene zdravstvene njege. Vodstvo HUMS-a je izvjestilo o izmjenama u dosadašnjem radu Udruge kao i očekivanjima od svojih članova, te su dane informacije o objavljivanju znanstvenih i stručnih radova u Sestrinskom glasniku. Tijekom Konferencije održani su i sastanci Glavnog odbora, Upravnog i Nadzornog odbora kao i sastanak predsjednika podružnica. Udruga Zamisli je održala radionice koje su za ishod imale informirati o mogućnostima sudjelovanja u projektima.

Po završetku konferencije organizatori su sudionicima omogućili posjet Modroj špilji na Biševu kao i posjet najljepšoj hrvatskoj plaži Stinivi, te obilazak grada Splita