13. međunarodni kongres Hrvatske udruge medicinskih sestara ˝Sestrinstvo bez granica˝

IMG A01961e54684e7a75be854acb40bedb9 V

Već tradicionalno, u periodu od 21.-24. ožujka 2024. godine u Opatiji je održan 13. međunarodni kongres Hrvatske udruge medicinskih sestara ˝Sestrinstvo bez granica˝ za čiji su uspjeh uvelike zaslužni Tanja Lupieri, predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara i Damjan Abou Aldan, predsjednik stručnog odbora kongresa.

O samoj prepoznatljivosti kongresa govori i činjenica kako je prijavljenih bilo čak 500 sudionika. Glavna tema ove godine odnosila se na izazove zapošljavanja medicinskih sestara koju su prijavljene glavne sestre ustanova prikazale svaka sa svog stajališta što je mnogima bilo od velikog značaja.

Među okupljenima pažnju su privukli Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara kao i Snježana Krpeta, savjetnica ministra zdravstva za sestrinstvo te brojni predavači iz susjednih zemalja koji su također za okosnicu svojih predavanja imali problem obrazovanja i nedostatka medicinskih sestara i tehničara.

Djelatnici Kliničkog bolničkog centra Osijek također su aktivno sudjelovali na kongresu i to u velikom broju. Tako su ispred naše ustanove sudjelovali članovi društva sestara Domovinskog rata, društva sestara kirurških djelatnosti, dječjih kirurških djelatnosti, infektološkog društva, društva za plastičnu-rekonstruktivnu kirurgiju i estetsku medicinu, psihijatrijskog društva djelatnici Klinike za unutarnje bolesti i drugi.