14. Osječki urološki dani i 6. sekcija medicinskih sestara i tehničara urologije

Svi

U Osijeku od 12. – 14. svibnja 2022. godine, održali su se  tradicionalni 14. Osječki urološki dani i 6. sekcija medicinskih sestara i tehničara urologije.

Simpoziju je nazočilo  oko 70 medicinskih sestara i tehničara iz cijele Hrvatske i nama susjednih država.

Sve prisutne je pozdravio i čestitao Međunarodni dan sestrinstva pročelnik Zavoda za urologiju Oliver Pavlović, dr.med. te svim medicinskim sestrama i tehničarima u znak zahvalnosti poklonio  ružu.

Sve nazočne u ime Organizacijskog odbora pozdravila je v.d. glavna sestra Zavoda za urologiju Ana Brežnij, bacc.med. techn. Čestitala  je  prisutnima  Međunarodni dan sestrinstva i  zahvalila se na velikom odazivu svim medicinskim sestrama i tehničarima.

Ana Brežnij, bacc.med.techn. istaknula je da su medicinske sestre i tehničari unatoč velikim izazovima i napornom radu vezanom uz pandemiju COVID-19 nisu izgubile volju i želju za edukcijom.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo KBC Osijek Suzana Luketić, mag. med. techn. zbog obaveza nije mogla nazočiti simpoziju, pozdravila je isti i  zaželjela uspješan rad.

Skupu se također  obratila predsjednica DUMSIT-a Radmila Vrbat, mag.med.techn.

Teme sestrinske sekcije bile su:

– Transplantacija bubrega

– Robotika i laparoskopija u urologiji

– Urološka onkologija

– Urolitijaza

– Slobodne teme.

Kao i na prethodnim sekcijama osim medicinskih sestara i tehničara urologije svojim radovima pridružili su se  kolegice i kolege iz djelatnosti nefrologije, onkologije, primarne zdravstvene zaštite i nastavnici-mentori s učenicima Medicinske škole u Osijeku.

Na sestrinsku sekciju prijavljen je 21 rad. Rasprave su bile konstruktivne. Prezentirane su novosti u radu uroloških medicinskih sestara i tehničara.

Prezentacijom svog rada posebno su nas oduševile učenice Medicinske škole Osijek, koje su dokazale da u budućnosti možemo računati na njih kao ravnopravne suradnike. Odlukom sekcije nagrađene su prigodnim poklonima.

Sekcija je ispunila naša očekivanja, kontinuiranom  edukacijom i ulaganjem u obrazovanje medicinskih sestara i tehničara doprinosimo poboljšanju kvalitete skrbi za bolesnike.

Nakon odrađene prezentacije radova u ime organizatora Ana Brežnij, bacc.med.techn.  zahvalila je na uspješnom radu 6. sekcije  i ujedno sve nazočne pozvala na ponovni sastanak za dvije godine. Osim odrađenog radnog  dijela sekcije svi sudionici pozvani su na društveni dio kako bi se međusobno bolje upoznali, razmijenili iskustva i vidjeli svu ljepotu našeg grada Osijeka.