15. osječki urološki dani i 7. sekcija medicinskih sestara i tehničara urologije

1715766476443

U organizaciji Zavoda za urologiju KBC Osijek od 09. do 11. svibnja 2024. godine održani su 15. osječki urološki dani i 7. sekcija medicinskih sestara i tehničara urologije, s međunarodnim sudjelovanjem.

Teme ovogodišnjeg simpozija bile su : Andrologija, Urolitijaza, Urološka onkologija, Rekonstrukcijska urologija, Robotika i laparoskopija u urologiji, Transplantacija bubrega, Neurourologija i Urodinamika.

Predstavljena su i dva robotska sustava kao revolucionarni pristup urološkim i kirurškim procedurama: da Vinci i Hugo. Sudionicima simpozija omogućeno je proširiti svoje znanje i vještine kroz edukativno informativne radionice

Simpoziju je prisustvovalo više od 250 liječnika, medicinskih sestara i tehničara iz Hrvatske i inozemstva. Osim kolegica uroloških djelatnosti aktivno su sudjelovale i kolegice Klinike za Onkologiju, Zavoda za nefrologiju KBC Osijek, te kolegice i učenici Medicinske škole Osijek. U sestrinskoj sekciji prezentirana su 22 rada. Predavanja  su bila zanimljiva, uz prikaze dobre sestrinske prakse iz svakodnevnog rada.

Cilj ovakvih simpozija je razmjena znanja, iskustva , prikaz primjera iz kliničke prakse te promicanje i unaprijeđenja sestrinske struke.