2. kongres KroMreže HMST

Kro Mreza

Drugi kongres KroMreže HMST s međunarodnim sudjelovanjem održan je u Puli u hotelu Histria od 21. do 23.listopada 2022. Kongresu je nazočilo više od 100 sestara. Otvorila ga je predsjednica Ljiljana Pomper, a nakon nje sudionicima su se obratili Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara i tehničara, te kao domaćin, glavna sestra OB Pula, Irina Pucić.

Stručni rad kongresa obuhvatile su teme o potpornoj skrbi, prikaz rada radnih skupina, noviteti u liječenju, sestrinskoj skrbi i postupcima, a posebna pozornost ovogodišnjeg kongresa posvećena je  malignim limfomima, najčešćoj skupini malignih hematoloških bolesti.

Održana su ukupno 44 predavanja, 7 satelitskih simpozija te je prezentirano 9 postera. U sklopu radne skupine venskih pristupa održana je radionica: „Korištenje ultrazvuka kod insercije kratkog i srednjeg perifernog venskog katetera“.

Sudionici su, također, organizirano mogli posjetiti OB Pula.

Ovaj naš 2. kongres svima je bila  prilika za stjecanje i međusobnu razmjenu novih znanja i iskustava koja će nam uvelike pomoći u daljnjem radu u što boljoj sestrinskoj skrbi za hematološkog bolesnika.