20. stručni skup medicinskih sestara i tehničara u gastroenterologiji i endoskopiji Hrvatske

Image 2

Prošlog vikenda, točnije od 21.- 23. listopada 2022. u Osijeku, u prostorima Stare pekare u Tvrđi održan je 20. stručni skup medicinskih sestara i tehničara u gastroenterologiji i endoskopiji Hrvatske.

Skup je organiziran pod pokroviteljstvom Hrvatske komore medicinskih sestara, Hrvatskog gastroenterološkog društva i KBC Osijek, a organizirala ga je Udruga medicinskih sestara i tehničara u gastroenterologiji i endoskopiji Hrvatske.

Podršku Skupu dao je i osobno predsjednik HKMS Mario Gazić, mag.med.techn..

Na stručnom skupu razmjenjen je niz zanimljivih i stručnih usmenih izlaganja te poster prezentacija, tema vezanih uz endoskopske procedure, zadaće i uloge medicinske sestre/tehničara u određenim medicinsko tehničkim zahvatima, teme vezane za upalne bolesti crijeva, hepatologiju, prehranu i komunikaciju.

Osobitosti skupa bile su radionice iz svih područja gastroenterologije i endoskopije. Održane su četiri radionice od toga tri endoskopske te jedna iz područja upalnih bolesti crijeva i prehrane.

Po završetku stručnog skupa održana je i godišnja skupština udruge (HUMSITUGRIEH).

Na stručnom skupu su aktivno i pasivno sudjelovale medicinske sestre Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek u svrhu dodatne edukacije i razmjenu iskustva s kolegama i kolegicama iz cijele Hrvatske: Mamuzić Anita mag.med.techn., Maceković Antonija, bacc.med.techn. i Vunak Josipa, bacc.med.techn.