Zahvala povodom obilježavanja 25. Svjetskog dana bolesnika

Dan Bolesnika2

Povodom obilježavanja 25. Svjetskog dana bolesnika, 11. veljače 2017. Hrvatska udruga medicinskih  sestara u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu pri KBC-u Osijek organizirala je dobrovoljno darivanje krvi želeći pomoći u ostvarivanju brzog, kvalitetnog i sigurnog liječenja bolesnika.

Pojedine medicinske sestre i medicinski tehničari su inače dobrovoljni davaoci krvi ali povodom akcije dobrovoljnog darivanja krvi pod motom „Učinimo zajedno dobro djelo“, odazvao se velik broj medicinskih sestara, medicinskih tehničara i ostalih djelatnika KBC-a Osijek i Primarne zdravstvene zaštite te se akcija odvijala 10. i 11. veljače. 2017.

Manji broj dobrovoljnih davatelja nije mogao pristupiti akciji zbog zdravstvenih problema, ali bitna je bila želja i volja.

Ovim putem želim zahvaliti Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu koji su iskazali dobru volju i organizirali radne ekipe za rad, Hrvatskoj udruzi medicinskih sestara koja nam je pružila podršku, a posebno zahvaljujem Vama drage kolegice i kolege koji ste se odazvali ovoj akciji i na taj način pokazali našim bolesnicima svoju humanost, snagu i razumijevanje.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo
–glavna sestra KBC Osijek
Nevenka Begić, mag. med. techn.