6. Kongres Hrvatske udruge medicinskih sestara – Sestrinstvo bez granica II

Slika4 1

Medicinske sestre i tehničari KBC-a Osijek iz različitih djelatnosti zdravstvene njege prisustvovali su kao aktivni sudionici na 6. kongresu Hrvatske udruge medicinskih sestara, Sestrinstvo bez granica II.

Osim Društva medicinskih sestra i tehničara kirurških djelatnostima kongresu su prisustvovala slijedeća društva :

  • Društvo za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma sa nizom radova i radionica na temu „Endokrinologija i dijabetes danas“, prezentacijom radova ukazalo se na uzroke, rane simptome i liječenje dijabetesa uz prikaz pravilne prehrane kroz radionice
  • Pedijatrijsko društvo HUMS-a, „Simpozij Pedijatrija kroz izazove današnjice“, jedno među najstarijim osnovanim društvima prikazalo je rad medicinskih setara i tehničara u današnje doba kroz radove prava djece u bolnici do zadovoljstva roditelja.
  • Društvo medicinskih sestara Domovinskog rata:Svjedočanstva medicinskih setara i tehničara domovinskog rata, Dani najtežih napada na Osječku bolnicu.
  • Infektološko društvo – Suvremeni pristup infektoloških medicinskih sestara u prevenciji bolničkih infekcija.
  • Društvo za suzbijanje boli; Zbrinjavanje akutne i kronične boli.

Određena područja sestrinstva koja su u dugogodišnjem središtu interesa medicinskih sestara i tehničara u Hrvatskoj bila su obrađena kroz plenarna predavanja, te protkana konstruktivnim raspravama.