6. PNAE Kongres pod geslom „Children`s Healthcare in a changing world“

28e8809c 3bb8 44cb 85a7 7d66f100ade8

U Rimu je 28. i 29. rujna 2023. godine održan 6. PNAE Kongres pod geslom „Children`s Healthcare in a changing world“. Na Kongresu je sudjelovalo 360 medicinskih sestara iz cijele Europe.

U posljednjih nekoliko godina svjedočili smo mnogim izazovima  u pružanju skrbi koja je važno podijeliti. Cilj kongresa bio je udružiti snage zdravstvenih profesionalaca iz područja pedijatrije kako bismo promicali i primjenjivali kvalitetnu pedijatrijsku skrb diljem Europe potkrijepljenu visokim razinama teorijskog znanja, najboljim dokazima i vještinama za pružanje potrebne skrbi i time poboljšali zdravstvene ishode djece i mladih.

Znanstveni program Kongresa sadržavao je veliki broj edukativnih i znanstvenih sadržaja, uz izlaganja uglednih pedijatrijskih sestara koje su podijelile saznanja svojih istraživanja, praktična znanja i iskustva u skrbi djece, mladih i njihovih obitelji.

Na kongresu je kao pozvani predavač sudjelovala doc.dr.sc.Karolina Kramarić, mag.med.techn. s temom „The WHO recommendation about first 6 weeks of life“ .