7. kongres Hrvatske udruge medicinskih sestara „Sestrinstvo bez granica III“

IMG 3472a0c75103f16099f7803c13ee2280 V

Od 13. do 16. lipnja 2019.godine u Opatiji održan je 7.kongres Hrvatske udruge medicinskih sestara “Sestrinstvo bez granica III”. Kvaliteta stručnog rada kongresa ogleda se u sudjelovanju 28 stručnih društava, te je bila velika zainteresiranost i posječenost kongresu od strane medicinskih sestara i tehničara KBC-a Osijek. Teme kongresa obrađene su kroz plenarna predavanja na kojima se govorilo o položaju medicinskih sestara, kompetencijama medicinskih sestara, zaštiti osobnih podataka, problemima migracija, promociji zdravlja i prevenciji bolesti te kontinuiranoj zdravstvenoj njezi.

Mnoge medicinske sestre i tehničari KBC-a Osijek dobile su priznanja i zahvale za svoj volonterski i stručni rad u udruzi, te priznanje su dobile medicinske sestre Zbora HUMS-a Osijek koje su uveličale samo otvaranje kongresa sa svojim bogatim repertoarom pjesama uz pratnju hrvatskog pijanista i skladatelja Vitomira Ivanjeka.

Veliku zainteresiranost su pobudile sestre koje su prezentirale radove na temu “Djeca u Domovinskom ratu” u sklopu Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata, te će njihovo izlaganje biti emitirano na HRT-u u emisiji Veterani mira, te je prilikom samog izlaganja navedenog društva ukazano na obilježavanje 4.simpozija “Da se ne zaborave devedesete” koji će biti održan 21.i 22.studenog 2019. u Osijeku.