9. HRVATSKI KONGRES IZ DJEČJE KIRURGIJE S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM i 13.STRUČNI SKUP DRUŠTVA DJEČJIH KIRURŠKIH DJELATNOSTI

1

U periodu od 21. rujna do 24. rujna u Puli je održan kongres dječje kirurgije s međunarodnim sudjelovanjem čiji je organizator Hrvatsko društvo za dječju kirurgiju, na čelu s predsjednicom društva  dječjih kirurških djelatnosti dipl.med,techn Boženom Košević.

Na kongresu su sudjelovale četiri medicinske sestre Zavoda za dječju kirurgiju, koje su predstavile svoj  prikaz slučaja naslova :

Hopelessness and suicide ideation in patient with colorectal stoma.

 Beznađe i suicidalne ideje kod pacijentice s kolostomom.

Prezentacija je bila održana na engleskom jeziku radi izmjene iskustava s kolegicama  i kolegama iz drugih država, tema  našeg rada izazvala je iznenađenje i interes kod prisutnih kolegica jer se ne susreću s takvim situacijama i slučajevima dječje dobi  u svom radu.

Na stručnom skupu smo izmijenili znanja  s drugim kolegicama i kolegama koji su imali izvrsne radove  iz kojih smo uvidjeli na koji način se oni nose s izazovima u zdravstvenoj skrbi za pedijatrijskog pacijenta.
Cilj kongresa je održati tradiciju i pomladiti je novitetima u skladu s razvojem naše specijalnosti kako bismo svojim kolegama pružili najsuvremenija dostignuća.