“Da se ne zaborave devedesete” – Osijek 2019. godine

449707

U spomen na poginule medicinske sestre i tehničare i sudionike u Domovinskom ratu dana 21. studenog 2019. godine na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu postavljena je spomen ploča.

Spomen ploču darovali su Hrvatska udruga medicinskih sestara i Društvo medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata. Ovo je deseta, jubilarna ploča koja je postavljena u Osijeku, a  svake će se godine ploče postavljati u drugome gradu kako bi se čulo što se sve događalo na određenom području pogođenom ratom.

Dana 22. studenog 2019. godine u Domu Hrvatske vojske održan je 4. simpozij Društva medicinskih sestara i tehničara na kojem je sudjelovalo 190 medicinskih sestra/tehničara iz cijele Hrvatske. Simpoziju su nazočili hrvatski branitelji ispred svojih udruga, umirovljeni policajci, volonteri Crvenog križa koji su uz medicinske sestre i tehničare ispričali svoja ratna svjedočanstva i životne priče s tematikom „Da se ne zaborave devedesete“.

Na simpoziju su uručene zahvalnice medicinskim sestrama i tehničarima, hrvatskim braniteljima, policajcima i Gradskom odboru Crvenog križa koji i danas daju doprinos KBC-u Osijek.