Edukacija mentora za medicinske sestre i primalje u zdravstvenom sustavu

IMG 0152

Projekt je baziran na poboljšanje sustava mentorstva za medicinske sestre i primalje prema nacionalnoj razini. Tim stručnjaka iz Ujedinjenog kraljevstva sa kolegama iz Hrvatske prema postavljenim kriterijima odabiru mentore koji će odigrati važnu ulogu u pomaganju u budućem educiranju naših medicinskih sestara.

Glavni je cilj projekta poboljšanje zdravstvenog sustava i zdravstvenih usluga u Republici Hrvatskoj kroz edukaciju mentora i poboljšanje sustava mentorstva kako bi se unaprijedila kvaliteta obrazovanja medicinskih sestara i primalja. Svjesni smo važnosti uloge mentora koji će voditi i biti podrška budućim generacijama naših medicinskih sestara i primalja.

Organizacija i provođenje programa obuke mentora organiziran je za 120 mentora medicinskih sestara i primalja u Zagrebu, Rijeci , Splitu i Osijeku.

Projekt su službeno otvorili Bernadette McNally, dr. sc. Ružica Palić Kramarić, Nirvana Sokolovksi, Andrew Dalglesih, prim. Željko Plazonić, dr.med., Brenda Creaney i Elizabeth Banoon u Zagrebu 11. travnja 2017. godine

Medicinske sestre iz Ujedinjenog kraljevstva organizirale su fokus grupu u KBC-u Osijek te okupile mentore iste ustanove, te pružile  priliku medicinskim sestrama da izraze svoje mišljenje i podijele sa stručnjacima svoje ideje koje se tiču obrazovnih potreba medicinskih sestara, a sve kako bi postali još učinkovitiji mentori.Es bietet sich https://hausarbeit-agentur.com/wissenschaftliche-arbeit also aktuell ein etwas diskrepantes gesamtbild.