Edukacija mentora za medicinske sestre i primalje u zdravstvenom sustavu u RH

IMG 3ab43fd69edf249d53af4e13c6e2375d V

U studenom i prosincu u KBC-u Osijek  održana je edukacija u sklopu  Twinning projekta “Edukacija  mentora za medicinske sestre i primalje u zdravstvenom sustavu u RH i provedba obrazovnog curriculuma usklađenog s Direktivom 2005/36/EC”

Ovaj projekt Provodi se u okviru “Prijelaznog instrumenta ” koji  razvija Europska unija za nove zemlje članice kako bi im  pomogla u prvim godinama članstva s ciljem da izgrade svoje nacionalne. administrativne i pravosudne kapacitete potrebne za provedbu europskog zakonodavstva.

Twinning projekt,  čini suradnju između javnih uprava nove zemlje članice EU i starijih zemalja s ciljem pomoći i razmjene znanja u primjeni i provedbi europskog zakonodavstva.

Ovaj projekt provodi: NI-CO – Northem Ireland Co-operation Oversease i Ministarstvo zdravstva RH.

U ovom projektu, u njegovoj realizaciji, sudjelovale su   medicinske  sestare/tehničari iz KBC-a Osijek, te Općih županijskih bolnica: Našice, Slavonski Brod, Požega, Nova Gradiška, Vukovar, Vinkovci ,  Pakrac i Strmac.

Predavači i edukatori bile su medicinske sestre i primalje iz Sjeverne Irske: Elizabeth Bannon,  Brenda Devine, Catriona Campbell, Nuala Devlin,  Bernadette Gribben, Catherine Rice, Catriona Campbell, Pauline Wilson.

Projekt je imao za cilj poboljšati zdravstveni sustav i zdravstvene usluge RH, poboljšanje kvalitete obrazovanja medicinskih sestara i primalja kroz obuku njihovih mentora i unaprjeđenje sustava mentorstva. zakonskog okvira.