Edukacijske vježbe za radnike koji provode trijažu u djelatnosti hitne medicine

1707203263236

Već drugu godinu za redom u  Kliničkom bolničkom centru Osijek su dana 03.,04. i 05. veljače 2024. godine održane Edukacijske vježbe za radnike koji provode trijažu u djelatnosti hitne medicine kao i Edukacijske vježbe obnove znanja i vještina za radnike koji provode trijažu u djelatnosti hitne medicine a koje se karakteriziraju kao tečajevi druge kategorije.

Edukacijske vježbe su održane u organizaciji Kliničkog bolničkog centra Osijek, Objedinjenog hitnog bolničkog prijama i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu pod vodstvom licenciranih nacionalnih instruktora.

Na tečajevima su osim djelatnika Objedinjenog hitnog bolničkog prijama KBC-a Osijek sudjelovale i medicinske sestre i medicinski tehničari iz OŽB Našice.

Ukupno dvadeset medicinskih sestara i tehničara u tri su dana usvojili ili nadogradili svoja znanja o provođenju trijaže, kojom se u Objedinjenom hitnom bolničkom prijamu determinira hitnost zdravstvenog stanja te procjenjuje dozvoljeno i očekivano vrijeme čekanja do početaka liječničkog pregleda a kako bi mogli nastaviti pružati najbolju moguću uslugu svim našim pacijentima.