Edukacijske vježbe za radnike koji provode trijažu u djelatnosti hitne medicine

IMG 20230121 143248

U Kliničkom bolničkom centru Osijek su dana 20., 21. i 22. siječnja održane Edukacijske vježbe za radnike koji provode trijažu u djelatnosti hitne medicine kao i Edukacijske vježbe obnove znanja i vještina za radnike koji provode trijažu u djelatnosti hitne medicine a koje se karakteriziraju kao tečajevi druge kategorije.

Edukacijske vježbe su održane u organizaciji Kliničkog bolničkog centra Osijek, Objedinjenog hitnog bolničkog prijama i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu pod vodstvom licenciranih nacionalnih instruktora.

Na tečajevima su osim djelatnika Objedinjenog hitnog bolničkog prijama KBC-a Osijek sudjelovale i medicinske sestre i medicinski tehničari iz OŽB Našice, OB Slavonskog Brod, OŽBVinkovaca, OB Nove Gradiške, OŽB Pakraca, OŽB Požege i OBVirovitice.

Ukupno pedeset i dvije medicinske medicinske sestre i tehničara u tri su dana usvojili ili nadogradili svoja znanja o provođenju trijaže, kojom se u Objedinjenom hitnom bolničkom prijamu determinira hitnost zdravstvenog stanja te procjenjuje dozvoljeno i očekivano vrijeme čekanja do početaka liječničkog pregleda, kako bi mogli nastaviti pružati najbolju moguću uslugu svim našim pacijentima.