Endoskopska radionica: CDS koraci, prevencija štete, rukovanje priborom u endoskopiji

IMG 97966178a33dc297f721d84a5f1b9b06 V

Dana 17.05.2024. pri Klinici za unutarnje bolesti, Zavodu za gastroenterologiju i hepatologiju organizirana je endoskopska radionica: CDS koraci, prevencija štete, rukovanje priborom u endoskopiji.

Radionica je bila predviđena za medicinske sestre i tehničare Slavonije i Baranje sa područja rada endoskopija, u suradnji sa tvrtkom Olympus.

Cilj ove radionice bio je istaknuti važnost pravilnog rukovanja endoskopskom opremom, objasniti važnost čišćenja i dezinfekcije u endoskopiji, prevenciju potencijalne štete te podizanje razine sigurnosti korištenja medicinskog pribora. Veliki naglasak stavljen je na sigurnost pacijenata. Radionicu su vodili stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom u području rada u endoskopijama tvrtke Olympus iz Hrvatske i Slovenije te medicinska sestra Antonija Maceković, bacc.med.techn. sa Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju KBC Osijek.

Ukupno je sudjelovalo je tridesetak medicinskih sestara i tehničara iz KBC Osijeka te iz obližnjih zdravstvenih ustanova.

Radionica je bodovana od strane Hrvatske komore medicinskih sestara.

Ovo je bila druga takva endoskopska radionica održana pri Zavodu za gastroenterologiju i hepatologiju gdje smo pokazali da pratimo trendove u području endoskopija te da uvijek nastojimo biti korak ispred drugih po pitanju struke.