In memoriam Blažena Kotrba 1965-2023.

Blazena E1673251995434

Naša voljena kolegica Blažena Kotrba, r. Strešnjak zauvijek nas je napustila 6. siječnja 2023. godine nakon duge i teške bolesti s kojom se borila.

Rođena je 12. siječnja 1965. godine u Vojvodini gdje je školske godine 1982./83. stekla zanimanje pedijatrijske sestre u Centru za obrazovanja kadrova zdravstvene struke, Novi Sad. Prvostupnica sestrinstva postaje 1988. godine. Od 1993. godine bila je zaposlenik KBC-a Rijeka u Jedinici intenzivnog liječenja, a zadnje četiri godine prije prelaska u Osijek bila je glavna sestra iste jedinice.
Na natječaj za prelazak u KBC Osijek javila se kao prognanica iz Opatije te se sa sinom Karlom u ljeto 2001. godine preselila u Osijek. Kao supruga poginulog hrvatskog branitelja sama je iškolovala svoga sina i koračala kroz život hrabro i odvažno. Po dolasku u Osijek tri je mjeseca provela u Jedinici intenzivnog liječenja, a ostatak radnoga staža na Zavodu za anesteziologiju KBC-a Osijek.

Za djelatnike zaposlene na anesteziji Blažena je bila dar. Uvijek ozbiljna i odmjerena u poslu, a blaga u potrebi. Bila je primjer kako starijim kolegama tako i mladima koji su tek učili posao. Srca prijatelja i poznanika ostavljena su sa neizbrisivim tragom i rado ćemo je se sjećati.  Za nju smo svi samo ljudi i trebamo se ponašati u skladu s tim bez žaljenja i oplakivanja svakodnevice.

Obuzimanje neizrecivom tugom koja nastaje odlaskom voljene osobe nikada nas ne napušta, ali sjećanja na nju ostaju i žive trajno u svima najbližima.
Draga Blažena, iščekivat ćemo ponovni susret s tobom.