IN MEMORIAM – BRANKICA MARUŠIĆ 1961.-2021.

2021 06 30 14 20 52

Dana 25. lipnja 2021. godine u Kliničkom bolničkom centru Osijek prestalo je kucati srce medicinske sestre Brankice Marušić.

Brankica Marušić rođ. Šokac rođena je 30.05.1961. godine u Belišću, srednju školu za medicinske sestre završila je u Školskom centru „Ruđer Bošković“ u Osijeku 1979. godine.

Od 1979.-2019. godine radila je na poslovima medicinske sestre u Domu zdravlja Valpovo u različitim specijalističkim ambulantama (ordinacija dentalne medicine, ordinacija za fizikalnu medicinu, oftalmološka ambulanta, patronažna služba), a od ožujka 2019. sporazumno prelazi iz Doma zdravlja Valpovo u Klinički bolnički centar Osijek, Kliniku za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje.

Dugogodišnji je član Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara-medicinskih tehničara, članica Glavnog vijeća i predsjedništa Sindikata u kojima se posebno isticala i  zalagala za poboljšanje uvjeta rada medicinskih sestara/tehničara i bolja radnička prava.

Članica je Hrvatske komore medicinskih sestara.

Osim iznimne predanosti sestrinskoj profesiji bila je privržena svojoj obitelji, suprugu, sinovima, unuci Niki, te unucima  Filipu i Noi.

Brankicin vedar duh, nasmijano lice,  neizmjerna pozitivna energija, snalažljivost i organiziranost te posvećenost sestrinskoj profesiji i svojoj obitelji ostavilo je neizbrisiv trag, tugu i žalost zbog preranog odlaska.

Draga naša Brankice do nekog ponovnog susreta u nebeskim visinama, rado ćemo se sjećati dana i godina provedenih s tobom, mirno spavaj i čuvaj sve nas, ovo nije Zbogom nego Doviđenja draga naša kolegice.