In Memoriam Helena Crnković 1987.-2022.

Hc

U 35 godini života napustila nas je naša draga kolegica Helena Crnković rođena Majcenić.

Naša Helena  je rođena 23.10.1987. godine. Završila je Medicinsku školu u Osijeku. Pripravnički staž završila je 2007. godine u KBC Osijek. Na Zavodu za nefrologiju radila je 13 godina.

Draga Helena, nakon prekrasnih godina koje smo proveli zajedno, prerano je došao trenutak da ti zahvalimo za svu dobrotu, snagu i inspiraciju koje si nam darovala.

Došla si kao djevojka prekrasnog osmijeha i toplog srca. Nije te bilo teško zavoljeti. Svakim danom si sve više osvajala naša srca svojom jednostavnošću, dobrotom i iskrenošću. Svi smo se uz tebe osjećali pozitivnije i sretnije jer je tvoj osmijeh znao uljepšati i najteži dan. Bila si odgovorna i savjesna radna kolegica u koju smo se svi mogli pouzdati, i bila si prijateljica kojoj smo se svi mogli povjeriti. Svoje kvalitete i vrline prenosila si na sve nas. U svom radu davala si maksimum, postupala odgovorno, moralno i nadasve ljudski.

To si bila ti: moralna, tolerantna, puna razumijevanja i poštovanja za osjećaje bližnjih, strpljiva i snažna, puna ljubavi, ali opet jednostavna i uvijek dostupna osoba koja je svojim riječima, djelima i mislima mnogima uljepšala život, a upravo to tvoju životnu priču čini posebnom.

Opraštajući se od tebe u ime tvojih  prijatelja i suradnika Zavoda za nefrologiju želimo ti najtoplije zahvaliti na svemu što si nam pružila kao čovjek, na tvom profesionalnom i odgovornom radu kojim si kao dio slagalice učinila da Zavod za nefrologiju bude ponosan što si dio naše obitelji sada i zauvijek.

Ti nas, draga Helena, napuštaš, ali tvoja  djela ostaju. Doviđenja Helči naša, mirno spavaj i čuvaj sve nas.