Kontroverze u liječenju onkoloških i hematoloških bolesnika

U Trakošćanu je 7.i 8. listopada 2022. u organizaciji Sandoza održan multidisciplinarni skup pod nazivom “Kontroverze u liječenju onkoloških i hematoloških bolesnika”. Na skupu su aktivno sudjelovali kvalificirani, objektivni i priznati stručnjaci koji imaju praktično iskustvo relevantno za teme predavanja.

Prvi dan održana je panel rasprava “Onkološki i hematološki bolesnici od dijagnoze do palijativne skrbi – možemo li bolje?” Rasprava je počela od liječnice obiteljske medicine što nam je uvelike pomoglo sagledati sliku i problematiku svega s čim se nose bolesnici unutar primarne zdravstvene zaštite od prvih simptoma, preko dijagnostike do same potvrde dijagnoze. Specijalisti onkologije i hematologije nadovezali su se svojim načinom rada od pacijentova dolaska na prvi pregled, te odabirom terapije. Medicinske sestre prikazale su kojim se tehnikama trude poboljšati komunikaciju između pacijenta i osoblja unutar sustava kako bi se pružila pravovremena i adekvatna skrb pacijentu. Rasparava nam je svima pomogla uvidjeti nedostatke u skrbi, potakla nove ideje za poboljšanje komunikacije u medicinskom timu kako bi skrb za onkološkog i hematološkog bolesnika bila što bolja.

Drugi dan bile su hematološka i onkološka sekcija pod nazivom “Kontroverze u liječenju onkoloških i hematoloških bolesnika” organizirane u obliku parlaonice. Publika je interaktivno sudjelovala u parlaonici što je samo predavanje učinilo još zanimljivijim.

Tvrtka Sandoz ovim multidisciplinarnim skupom omogućila je prisutnima edukaciju koja će potaknuti pozitivne promjene u svakodnevnom radu te će skrb za pacijente biti unaprijeđena.