Medicinske sestre i tehničari KBCO ugostili kolege iz Dubrovnika

Ses Du 1

Temeljem dugogodišnje uspješne suradnje dana 17. i 18. studenog 2018. godine medicinske sestre i tehničari KBC-a Osijek ugostili su medicinske sestre i tehničare iz Opće bolnice Dubrovnik.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće bolnice Dubrovnik Kristina Muhoberac, dipl. med. techn. u suradnji sa pomoćnicom ravnatelja za sestrinstvo KBC-a Osijek Nevenkom Begić, mag.med.techn. i predsjednikom podružnice HUMS-a Dubrovnik Pericom Klokoć,bacc.med.techn. organizirala je posjet KBC-u Osijek.

Dana 17. studenog 2018.godine u jutarnjim satima gosti su poslušali prezentaciju pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo Nevenke Begić, mag.med.techn. o načinu rada i organizaciji posla  medicinskih sestara u KBC-u Osijek, te u pratnji medicinskih sestara KBC-a Osijek obišli određene ustrojstvene jedinice i posjetili radne kolegice na radnim mjestima.

Nakon obilaska medicinske sestre i tehničari zajedno s medicinskim sestrama iz Doma zdravlja Osijek organiziranim prijevozom uputili su se u posjet Općoj županijskoj bolnici Vukovar te obišli muzej u sklopu bolnice, a nakon čega su se uputili u posjet Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata gdje su zapalili svijeće za poginule i nestale te nastavili put prema Spomen domu Ovčara, a idućeg dana pridružili su se koloni sjećanja.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće bolnice Dubrovnik Kristina Muhoberac, dipl.med.techn. i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo KBC-a Osijek Nevenka Begić, mag.med.techn. uspješno surađuju, te je Kristina Muhoberac, dip.med.techn. od prosinca prošle godine postala zamjena predsjednici Društva glavnih sestara HUMS-a  Nevenki Begić, mag.med.techn.

Ovom prigodom dogovoren je posjet Općoj bolnici Dubrovnik 30. studenog 2018. godine zajedno u organizaciji medicinskih sestara KBC-a Osijek i Opće bolnice  „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod.