Međunarodni tjedan dojenja „Zaštita dojenja: Zajednička odgovornost“

IMG Bc54724c67d1039c1dea5e97f9372b35 V E1628235676540

U Kliničkom bolničkom centru Osijek svake godine prvi tjednu u mjesecu kolovoza obilježava se Međunarodni tjedan dojenja, 2021. godine uz poruku „Zaštita dojenja: Zajednička odgovornost“.

Cilj obilježavanja tjedna dojenja u cijelom svijetu je ukazivanje na mnogobrojne koristi dojenja za dijete, ali i za majku te promocija dojenja u društvenoj zajednici kao jedini prirodni način prehrane svakog djeteta.

Zavod za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu, Klinike za pedijatriju i Klinika za ginekologiju i opstetriciju u svakodnevnom radu provodi aktivnosti vezane uz promociju važnosti prehrane majčinim mlijekom kako za skupinu zdrave novorođenčadi, tako i za skupinu najvulnerabilnije populacije, nedonoščadi.

Međunarodni tjedan dojenja prigoda je da se prisjetimo svih blagodati dojenja za dijete, majku, obitelj  ali i cijelo društvo te kontinuirano radimo na edukaciji, promociji dojenja te pružanju podrške majkama kako bi ustrajale u dojenju kao najboljem mogućem izboru za svoje dijete.