Obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti – 14.studeni

IMG 3915

Svjetski dan šećerne bolesti obilježava se svake godine 14. studenog s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije, ranog otkrivanja bolesti i liječenja.

U organizaciji „ DRUŠTVA ZA ZAŠTITU OD DIJABETESA“ Osijek i suorganizaciji KBC Osijek- Zavoda za endokrinologiju,  obilježili smo Svjetski dan oboljelih od šećerne bolesti u subotu 11. studenog 2023. g. u T.C. „PORTANOVA“ Osijek. U akciji su sudjelovali učenici Medicinske škole Osijek, studenti Medicinskog fakulteta, djelatnici Doma zdravlja Osijek i  osoblje Zavoda za ednokrinologiju.

Tijekom tog događaja podijeljen je edukativni materijal i stručni savjeti te je učinjeno  ukupno oko 150 mjerenja glukoze u krvi od čega je zabilježeno preko 20 povišenih vrijednosti. Tim građanima su podijeljeni aparatići za samokontrolu glikemije kako bi na vrijeme mogli poduzeti adekvatno liječenje.

Također na sve upite građana odgovaralo je stručno osoblje Zavoda za endokrinologiju te su davali savjete u svezi regulacije glukoze u krvi, pravilne prehrane oboljelih, značaju samokontrole, tjelesne aktivnosti i pravovremenog javljanja liječniku dijabetologu.