Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Slika4

Medicinske sestre i tehničari KBC-a Osijek i OB Dubrovnik u suradnji sa Hrvatskom udrugom medicinskih sestara 18.studenog organizirali su posjet Vukovaru-GRADU HEROJU.
Organiziran je  polazak iz KBC-a Osijek u ranim jutarnjim satima  te dolaskom u OŽB Vukovar isti su  dočekani doručkom od Hrvatskih branitelja i djelatnika Vukovarske bolnice hrvatskih veterana.
Grupa posjetitelja pridružila se u kolonu sjećanja koja je završila na odredištu na Memorijalnom groblju gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće te na taj način odali počast svim nastradalima i poginulima u herojskoj obrani grada.
Medicinske sestre KBC-a Osijek i OB Dubrovnik posjetili su Spomen dom Ovčaru i podrumske prostore Vukovarske bolnice, gdje je vjerno rekonstruiran život nekoliko stotina ranjenika i bolničkog osoblja tijekom višemjesečne okupacije grada sa multimedijalnim prikazom ratnih zbivanja unutar bolnice tijekom jeseni 1991.
Uz boravak i druženje, medicinske sestre i tehničari zdravstvenih ustanova iz Dubrovnika, Splita, Zadra, Siska, Našica, Pakraca, Zagreba, Osijeka, iskazale su svoja sjećanja iz Domovinskog rata 1991-1992. te je boravak u GRADU HEROJU završio s puno utisaka, emocija i novih poznanstava.