Obilježen Međunarodni dan primalja u KBC-u Osijek

20170505 133110

Dana 05. svibnja obilježen je Međunarodni dan primalja, a tradicionalno diljem Hrvatske primalje obilježavaju svoj dan raznim aktivnostima. Osim okupljanja i druženja na sam Dan primalja, mjesec svibanj je za svaku primalju prožet duhom primaljstva. Sudjelujući u raznim događanjima u svrhu edukacije, informiranja i druženja, primalje imaju priliku izmijeniti iskustva, steći nova znanja i osnažiti svoje djelovanje.

Ove godine pod inicijativom Hrvatske komore primalja u KBC Osijek i još 15 Hrvatskih rodilišta organiziran je Dan otvorenih vrata za trudnice. Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana primalja je “Primalje, majke i obitelji: partneri za cijeli život”. Primalje su zdravstvene djelatnice koje osim zdravstvene skrbi trudnicama pružaju podršku i savjete za vrijeme trudnoće, porođaja i babinja. Primalje osim trudnicama i rodiljama sudjeluju i u zdravstvenom savjetovanju i edukaciji cijele obitelji i zajednice.

Sretni smo što smo Međunarodni dan primalja 2017 proslavili u zajedništvu sa trudnicama i cilj nam je podići svijest o važnosti partnerstva između primalja, majki i obitelji, jer doista-primalje, majke i obitelji partneri su za život!