Obilježen Međunarodni dan sestrinstva u Osijeku

Slika3

Suradnjom Ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Osijek, medicinskih sestara/tehničara KBC-a Osijek i studenata studija Sestrinstva jučer je u Osijeku obilježen Međunarodni dan sestrinstva.

Tom prigodom medicinske sestre i studenti održali su predavanja:

„Medicinske sestre: snaga za vođenje i postizanje razvojnih ciljeva „(studenti studija Sestrinstva-prezentirao Josip Spudić)

„Medicinske sestre u KBC-u Osijek: jučer, danas, sutra“ (Nikolina Farčić, mag.med.techn. i Kata Lovas, bacc.med.techn.)

“Budite dio velike priče koja će doticati druge živote“  (studentica Ane Budrovac)

 

Medicinske sestre rade na području unapređenja zdravlja, sprječavanja bolesti, liječenja i rehabilitacije. Njihovi su pacijenti djeca, odrasli i starije osobe. Rade na vrlo različitim radnim mjestima – od određenih bolničkih odjela do jedinica intenzivne skrbi – do patronaže… Neke sestre bave se uglavnom pružanjem sestrinske skrbi, a druge organizacijom ili nastavom. Postoje velike razlike u poslovima medicinskih sestara i tehničara, no ono što je zajedničko svim sestrama jest sustavni pristup otkrivanju i rješavanju zdravstvenih problema iz njihova djelokruga usprkos tome, sestrinstvo je u početku bilo osporavana i marginalizirana struka i trebalo je dosta vremena i napora kako bi sestrinstvo dobilo zasluženi status i priznanje kao zasebna profesija.

„Biti medicinska sestra znači suzdržavati vlastite suze i stalno crtati osmijehe na licima ljudi“

 

Sretan Vam Međunarodni dan sestrinstva!