Osnivanje Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata – HUMS

SlikaVu

Hrvatska udruga medicinskih sestara  je u Vukovaru 12. studenog 2016. godine održala osnivačku skupštinu Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata, čija je inicijativa pokrenuta na prvom simpoziju medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata pod nazivom Da se ne zaborave devedesete-Ivan Klaić Miko, održanom u Lipiku 7. listopada 2016.
Ovom prigodom su medicinskim sestrama i tehničarima dodijeljene zahvalnice, te je otkrivena spomen ploča medicinskim sestrama i tehničarima Domovinskog rata u muzeju Vukovarske bolnice.

Članove skupštine pozdravila je i zaželjela dobrodošlicu uz podršku za osnivanje društva ravnateljica OŽB Vukovar i bolnice veterana mr.sc. Vesna Bosanac, dr. med. Skup je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, a u ime ministra prof.dr.sc. Milana Kujundžića sve prisutne je pozdravila pomoćnica ministra dr. Ružica Palić Kramarić. Skup su pozdravile predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Slava Šepec i predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara Anica Prašnjak, a u ime organizatora predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara Tanja Lupieri. Pozdravnim govorom sudionicima skupa također se obratila glavna sestra Ratne bolnice Vukovar, Binazija Kolesar, viša medicinske sestra, koju s posebnim poštovanjem i ponosom smatramo našim herojem, a koja je zajedno sa svim medicinskim sestarama u ratnim uvjetima organizirala rad bolnice.