Proljetna pedijatrijska škola

IMG 8110

U Splitu se od 17.-21. travnja 2023. godine održao 39. po redu trajni poslijediplomski tečaj l. kategorije s međunarodnim sudjelovanjem Proljetna pedijatrijska škola.

HPPŠ je namijenjena specijalistima pedijatrije, školske i adolescentne medicine, svim liječnicima, specijalizantima, medicinskim sestrama i tehničarima te svim suradnim medicinskim strukama koje se bave zdravstvenom zaštitom djece.

U programu ovogodišnjeg seminara su pulmologija, minimalno invazivna kirurgija dječje dobi i neurologija uz uvodna predavanja tijekom otvaranja.

S Klinike za pedijatriju KBC Osijek aktivno su sudjelovale medicinske sestre sa sljedećim radovima:

„Primjena dušikovog oksida u pedijatriji“- Dolores Cikoja, bacc.med.techn., Anamarija Brož, bacc.med.techn.

„Strano tijelo u donjem dišnom putu – prikaz bolesnika“ – Aleksandra Bančić, mag.med.techn., Zorica Grgić, mag.med.techn.

„Što trebamo znati o sinkopi u dječjoj dobi?“ – Monika Čordaš, m.s., doc.dr.sc.Karolina Kramarić, mag.med.techn.

„Briga za neurološki razvoj kroz razvojnu skrb i skrb usmjerenu na obitelj“ – doc.dr.sc.Karolina Kramarić, mag.med.techn., Monika Čordaš, m.s.

Proljetna pedijatrijska škola ima utemeljeni bezvremenski koncept koji je razlogom dugogodišnjeg tradicionalnog održavanja Hrvatske proljetne pedijatrijske škole, a koji je svrstava među jedinstvene i prepoznatljive oblike edukacije, ne samo u Hrvatskoj, nego i izvan hrvatskih granica.