Tečaj kardiopulmonalne reanimacije

IMG 20240124 WA0034

Kardiopulmonalna reanimacija označava postupak oživljavanja i predstavlja niz aktivnosti kojima se pruža prilika za preživljavanje kod bolesnika s prestankom rada srca. O pravovremenom pristupanju kardiopulmonalnoj reanimaciji ne ovisi samo život reanimirane osobe već i kvaliteta života te osobe nakon uspješne reanimacije.

Iznenadni srčani zastoj javnozdravstveni je problem jer više od 50 posto srčanih zastoja je iznenadno i neočekivano. Godišnje odnese oko 9000 života samo u Republici Hrvatskoj, što nam pokazuje da je od velike važnosti edukacija i spremnost svakog pojedinca da reagira na pravilan način i u pravo vrijeme bilo na radnom mjestu ili van radnog mjesta.

Klinički bolnički centar Osijek u cilju kontinuiranog osposobljavanja medicinskih sestara i tehničara održava tečaj kardiopulmonalne reanimacije, pri čemu djelatnici Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje održavaju radionice.

Tečaj je namijenjen svim djelatnicima KBC-a Osijek sa ciljem da poduči i uvježba djelatnike u izvođenju kardipulmonalne reanimacije te tako unaprijedi praksu, djelotvornost i učinkovitost reanimacije u slučaju potrebe za istom.  Unaprjeđuje znanje, praktične vještine i timski rad potreban  za uspješnu reanimaciju.

Polaznici tečaja kroz predavanja i radionice stječu znanja i  vještine osnovnog održavanja života.