Čestitamo svim dobrovoljnim darivateljima krvi – Dan darivatelja krvi u RH!

DDK

„Darovatelji krvi su nacionalno blago svake zemlje!“.

Dana 25. listopada 2016. obilježen je Dan dobrovoljnih darovatelja krvi prigodnim duženjem u velikoj županijskoj vijećnici, te dodjelom zahvalnica i priznanja Hrvatskog Crvenog križa darovateljima koji su višestruko dali krv. Ovom prigodom su podijeljene zahvalnice i priznanja uručena šezdeset i dvoje dobrovoljnim darivateljima koji su darovali krv 35, 50, 75 i 100 puta, a koje su uručili dožupan Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Denisa Ambruš, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Osijek Marko Đukić, prof. dr. sc. Marina Samardžija, voditeljica Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC Osijek i doc. dr. sc. Domagoj Drenjančević, predsjednik Upravnog vijeća KBC Osijek.

Ravnateljstvo i svi djelatnici KBC-a Osijek u ime svih bolesnika koji su primili kao i onih koji će tek primiti krv zahvaljuje na iskazanoj humanosti i nesebičnosti. KBC Osijek ima stožernu ulogu u opskrbi krvi i krvnim pripravcima cijelu regiju istočne Hrvatske – od Virovitice do Iloka. Krv je život, krv je lijek i bez dobrovoljnih darivatelja krvi regionalnog transfuzijskog centra u KBC Osijek bio bi nezamisliv svakodnevni rad i spašavanje života u cijeloj Slavoniji – u sedam slavonskih bolnica.

Veliko hvala svim dobrovoljnim darivateljima kao i dobitnicima zahvalnica i priznanja – neka vaš primjer bude inspiracija budućim generacijama darivatelja – istinska briga za svog bližnjega.