Testiranje na COVID -19

Uzimanje brisa na SARS-CoV-2 obavlja se od ponedjeljka do subote u vremenu od 07:30 do 10:30 sati u dvorištu Zavoda za dermatologiju i venerologiju (adresa: Park kraljice Katarine Kosača 10).

Od 1.studenog 2020. godine  u Kliničkom bolničkom centru Osijek bit će potrebno prethodno se naručiti za navedeno testiranje za sljedeće skupine:

  • kontakti s pozitivnim osobama ili simptomatski bolesnici upućeni od strane primarne zdravstvene zaštite ili Službe za epidemiologiju
  • osobe koje se namjeravaju testirati na vlastiti zahtjev uz plaćanje (vrijedi od 16. listopada 2020. godine)

Prethodno naručivanje vrši se telefonskim putem na broj 031/511-050 svakim radnim danom u vremenu od 8:00 h do 15:00 h.

Svi korisnici koji trebaju biti hospitalizirani i/ili im je potreban test za dijagnostičke postupke u bolnicama, ne moraju se naručivati.

Nedjeljom se brisevi na SARS-CoV-2 ne uzimaju.

Testiranje se provodi temeljem izdane uputnice liječnika primarne zdravstvene zaštite ili na vlastiti zahtjev uz plaćanje.

Pacijenti koji žele obaviti testiranje na COVID-19 na vlastiti zahtjev i na vlastiti trošak mogu isto platiti i putem internet bankarstva:

Podaci za uplatu su sljedeći:
IBAN: HR1210010051863000160
Model: 65
Poziv na broj: 7129-051-26400
PCR metoda: 698,21 kn
Brzi antigenski test: 103,74 kn (nalaz isti dan)

U opis plaćanja obavezno upisati ime i prezime osoba koja se testira.

*Potvrdu o uplati u dva primjerka ponijeti sa sobom na testiranje ili poslati na e-mail: covid19@kbco.hr

Plaćanje gotovinom ili karticom moguće je obaviti u Kliničkom bolničkom centru Osijek u dvorištu Zavoda za dermatologiju i venerologiju.
Apeliramo na pacijente koji su u mogućnosti da plaćanje obave prije (pošta, banka, internet bankarstvo) i na testiranje dođu sa potvrdom.

*Uplatu je potrebno izvršiti nakon prethodno dobivenog termina za testiranje.

Podizanje nalaza
Nalaz na COVID-19 podiže se na porti na južnom ulazu u KBC Osijek (OHBP/hitan prijam) svakim danom u vremenu od 9 do 15 sati. Potrebno je javiti se portiru.

Ubrzajte proces testiranja – ispunite dolje navedene obrasce:

PODATCI ZA COVID-19 TESTIRANJE
OBRAZAC ZA DOSTAVU NALAZA PUTEM E-MAILA

Ostale upute:
Prilikom dolaska u Klinički bolnički centar Osijek pacijenti i posjetitelji trebaju donijeti medicinsku masku koju će nositi cijelo vrijeme boravka u našoj ustanovi.