Vjerske potrebe

U krugu Kliničkog bolničkog centra Osijek postoji bolnička Kapelica. Kapelica je otvorena od jutra do večeri, tako da ju pacijenti mogu posjetiti.

Bolnički kapelan – p. Ignacije Belak na raspolaganju svima koji dolaze k njemu na životnu ispovijed, hagioterapiju, traženje savjeta i pomoći u mnogim svojim kušnjama i bezizlaznim situacijama.

Zdravstveno osoblje na odjelu upoznati će pacijente s vremenom služenja Svete Mise i pomoći ležećim pacijentima kako bi mogli provoditi svoje religijske potrebe.

Bolnička Kapelica – duhovni kutak za naše duše!
Bolnički kapelan: p. Ignacije Belak

Svete mise:
Svake je nedjelje Sveta Misa  u 16 sati.
Pola sata prije sv. Mise, moli se Krunica Blažene Djevice Marije za bolesnike, a pred mole ju članovi “Marijine legije” iz Donjega grada.

MISE ZORNICE U BOLNIČKOJ KAPELICI SU SVAKIM RADNIM DANOM U 06:30 SATI ( od 11. do 15. prosinca i od 18. do 22. prosinca).

Na Svetkovine:

Uskrs – koji uvijek pada u nedjelju, Uskrsni Ponedjeljak, Tijelovo, Velika Gospa, Svi Sveti, Božić i Sveti Stjepan – svete Mise su, također,  u 16 sati.
Svaki prvi petak u mjesecu održava se Sveta Misa u:
 14,30 sati za sve djelatnike Kliničkog bolničkog centra.
U vrijeme “Molitvene inicijative 40 dana za život”, dakle u proljeće  i u jesen, održavaju se svete Mise svake srijede u 15,30 sati na nakane same inicijative, a to je molitva za rođenje svakog začetog djeteta, za prestanak abortusa ,kao i za sve osoblje koje sudjeluje u ubojstvu nerođene dječice.
Djelatnici kliničko-laboratorijske dijagnostike, u dogovoru s bolničkim Kapelanom, sudjeluju u svetim Misama za svoje preminule roditelje, braću i sestre.
Također i djelatnici nekih drugih odjela, daju služiti svetu Misu za nekog od svojih preminulih  kolega s radnog mjesta.
U vrijeme Adventa ili Došašća služe se svete Mise Zornice ujutro u 6.30 sati, dva tjedna prije same svetkovine Božića
Zajedničke molitve u kapelici:
Svaki utorak, ujutro u 8 sati, članovi zajednice “Marijina legija” moli za prestanak abortusa i rođenje svakog začetog djeteta, kao i za sve osoblje koje sudjeluje u samom činu abortusa – za njihovo obraćenje.
Svake srijede u 15.00 sati, članovi “Marijine legije” mole Krunicu Božanskog Milosrđa, te zazive Božanskom Milosrđu, i Krunicu na čast Blažene Djevice Marije za sve naše bolesnike i osoblje Kliničkog bolničkog centra.
Svaki petak, u 14,30 sati, članovi Udruge “Betlehem” klanjaju se pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, dajući zadovoljštinu za svu abortiranu djecu, te mole za rođenje svakog začetog djeteta, kao i za sve bolničko osoblje, posebno one koji sudjeluju u samom činu abortusa.
Kapelica je otvorena od jutra do večeri, tako da ju mnogi posjećuju i tu traže snagu i utjehu, ne  samo osoblje bolnice i pokretni pacijenti, nego i studenti medicine i toliki mladi, posebno u vrijeme inicijative za život. Dolazi rodbina i prijatelji naših bolesnika, kao i mnogi prolaznici – tražeći pomoć s nebeskih visina.
Bolnički kapelan – p. Ignacije Belak je na raspolaganju ne samo ležećim bolesnicima, nego i mnogim osječanima koji dolaze k njemu na životnu ispovijed, te na hagioterapiju i traženje savjeta i pomoći u mnogim svojim kušnjama i bezizlaznim situacijama.
Dakle, u bolničkoj Kapelici ima mjesta za svakoga i u svako doba se u njoj netko moli, klanja i vapi Gospodinu za pomoć.
Jako je poticajno i plemenito što mnogi djelatnici redovito i svakodnevno dolaze na poklon svome Gospodinu.
Zato: i dalje sve pozivamo:
Dođite u svako doba bar na kratko i izrecite svoj vapaj Spasitelju, koji najbolje poznaje sve naše radosti, tuge, boli i žalosti.

Udruga Betlehem Osijek postoji od svibnja 2013. godine. Zalaže se i promiče dostojanstvo svakog ljudskog života, napose onog nerođenog. Osnivač i voditelj udruge Betlehem u Hrvatskoj je pater Marko Glogović. U našoj zemlji postoji 18 istoimenih udruga, 5 kuća za smještaj trudnica i majki u potrebi, te 2 grobnice za pokop nerođene djece. Djeluje u dva pravca: molitveno i djelatno, pomažući trudnicama u konkretnim materijalnim potrebama.

Molitvena okupljanja su svakoga petka u bolničkoj kapelici u 14.30h, a sveta misa svakog prvog petka također u 14.30h.
Utorkom u bolničkoj kapelici u 07.30h na nakane nerođenih mole i članovi Marijine legije.