Dan narcisa 24. ožujka 2018. godine od 10 do 13 sati

Dan Narcisa

Gradska liga protiv raka Osijek i Mammae Osijek-klub žena liječenih na dojci uz potporu Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, KBC-a Osijek, Doma zdravlja Osijek  i Medicinske škole Osijek, kao i ostalih zainteresiranih građana i predstavnika Grada i Županije i ove godine priređuju tradicionalnu javnozdravstvenu kampanju Dan narcisa koja će se održati 24. ožujka 2018. godine na Trgu Pape Ivana Pavla II Osijek od 10 do 13 sati.

Zato što je rak dojke unatoč svim dosad poduzetim preventivnim aktivnostima, znatno unaprijeđenoj dijagnostici i liječenju još uvijek najčešće sijelo raka u žena te vodeći uzrok smrti od raka u žena, želimo ukazati na važnost odlaska žena ali i muškaraca na redovite preglede dojki.

Narcise, simbol proljeća, života i nade, u našoj zemlji su uvelike prepoznatljive i kao simbol dana koji je namijenjen jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke kao i  podrške svim onim ženama koje su oboljele od raka dojke. Obilježavanjem ovog dana potičemo na razmišljanje i djelovanje u svezi preventivnih pregleda i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svake pojedine osobe.

Pozivamo žene ali i muškarce koji također nisu pošteđeni od raka dojke da nam se pridruže na Danu narcisa i da se educiraju o važnosti prevencije ove bolesti, a darujući narcise svojima najmilijima ujedno ih potaknete na redovito pregledavanje svojih dojki, kao i odlazak na preventivni pregled za rano otkrivanje raka dojke.

Srdačno Vas pozdravljamo i pozivamo da nam se pridružite i podržite, a na  dobrobit i zdravlje svih naših sugrađana!