Dan narcisa – važnost ranog otkrivanja raka dojke

Narcis

U subotu 23. ožujka 2019. godine, u vremenu od 10-13 sati na Trgu A. Starčevića u Osijeku bit će tradicionalno održan Dan narcisa.

Gradska liga protiv raka Osijek i Mammae Osijek-klub žena liječenih na dojci, uz potporu Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, KBC-a Osijek, Doma zdravlja Osijek  i Medicinske škole Osijek, kao i ostalih zainteresiranih građana i predstavnika Grada i Županije i ove godine priređuju tradicionalnu javnozdravstvenu kampanju Dan narcisa.

Unatoč svim dosad poduzetim preventivnim aktivnostima, znatno unaprijeđenoj dijagnostici i liječenju, rak dojke je još uvijek najčešće sijelo raka i vodeći uzrok smrti od raka u žena, stoga želimo ukazati na važnost odlaska žena ali  i muškaraca na redovite preglede dojki.

Narcisi –  simbol proljeća, života i nade, u našoj zemlji su uvelike prepoznatljivi i kao simbol dana koji je namijenjen jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke kao i  podrške svim onim ženama koje su od raka dojke oboljele. Obilježavanjem ovog dana potičemo na razmišljanje i djelovanje u svezi preventivnih pregleda i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svake pojedine osobe.

Pozivamo žene, ali i muškarce koji također nisu pošteđeni od raka dojke da nam se pridruže na Danu narcisa i  educiraju o važnosti prevencije ove bolesti, a darujući narcise svojima najmilijima ujedno ih potičemo na redovito pregledavanje svojih dojki, kao i odlazak na preventivni pregled za rano otkrivanje raka dojke.

 

Srdačno Vas pozdravljamo i pozivamo da nam se pridružite na Trgu A. Starčevića u Osijeku, a na  dobrobit i zdravlje svih naših sugrađana!
Nikada ne smijemo zaboraviti da je rak izlječiv, ukoliko se otkrije na vrijeme !