Europska komisija donirala dezinfekcijski robot KBC-u Osijek

IMG 20210518 WA0003

U okviru nastojanja da se suzbije širenje koronavirusa i osigura potrebna oprema za države članice, Europska komisija donirala je Kliničkom bolničkom centru Osijek dezinfekcijski robot okvirne vrijednosti 60.000,00 €.  Robot dezinficira sobe za pacijente upotrebom ultraljubičastog svjetla te tako sprječava širenje virusa. Postupkom upravlja rukovatelj koji će se nalaziti izvan prostora koji se dezinficira kako bi se izbjeglo izlaganje UV svjetlu.

Proizvođač dezinfekcijskog robota  je danska tvrtka UVD Robots ApS, a dostavu i instalaciju robota te obuku osoblja za njegovo korištenje izvršit će tvrtka Boston Medical d.o.o.

Razvojnim tehnologijama pokrećemo promjene, a dezinfekcijskim robotom smanjujemo rizik od zaraze što je bitan korak u obuzdavanju širenja virusa SARS-CoV-2 i zaštite naših pacijenata.

Financirano od strane Europske Unije. Izneseni stavovi i mišljenja su samo mišljenja autora i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili Komisije. Niti Europska unija niti Komisija ne mogu snositi odgovornost za njih.