06. 10. 2018. godine – Humanitarna akcija Dan ružičaste vrpce

Vrpca

Humanitarna akcija Dan ružičaste vrpce, čiji je cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, a  u Hrvatskoj se uvijek obilježava prve subote u listopadu.

Sve je počelo prije gotovo dvadeset i pet godina, kada je u Americi pokrenuta neprofitna, humanitarna udruga za borbu protiv raka dojke, nazvana po svom simbolu Ružičasta vrpca. Danas ovaj humanitarni projekt uključuje više od 30 zemalja svijeta sa zajedničkim ciljem – upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke i povećati broj izlječenja.

Gradska liga protiv raka  Osijek i Mammae Osijek-klub žena liječenih na dojci uz potporu Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, KBC-a Osijek, Doma zdravlja Osijek  i Medicinske škole Osijek, kao i ostalih zainteresiranih građana i predstavnika Grada i Županije i ove godine priređuju tradicionalnu javnozdravstvenu kampanju Dan ružičaste vrpce koja će se održati 06. listopada 2018. godine na Trgu Ante Starčevića Osijek od 10 do 13 sati.

Zato što je rak dojke unatoč svim dosad poduzetim preventivnim aktivnostima, znatno unaprijeđenoj dijagnostici i liječenju još uvijek najčešće sijelo raka u žena te vodeći uzrok smrti od raka u žena,  želimo ukazati na važnost odlaska žena ali  i muškaraca na redovite preglede dojki.

Obilježavanjem ovog dana potičemo na razmišljanje i djelovanje u svezi preventivnih pregleda i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svake pojedine osobe.

Pozivamo žene, ali i muškarce koji također nisu pošteđeni od raka dojke da nam se pridruže na Danu ružičaste vrpce,  educiraju o važnosti prevencije ove bolesti, a darujući Ružičastu vrpcu svojima najmilijima ujedno ih potaknete na redovito pregledavanje svojih dojki, kao i odlazak na preventivni pregled za rano otkrivanje raka dojke.

Srdačno Vas pozdravljamo i pozivamo da nam se pridružite i podržite , a na 

                                               dobrobit i zdravlje svih naših sugrađana!

 Nikada ne smijemo zaboraviti da je rak izlječiv, ukoliko se otkrije na vrijeme !