Izaslanstvo KBC Osijek posjetilo Specijalnu bolnicu Sveta Katarina u Zaboku

Slika2Zabok

Izaslanstvo KBC Osijek, sastavljeno od nekolicine liječnika specijaliziranih iz pojedinih područja kliničkog i dijagnostičkog segmenta djelovanja, predvođeni ravnateljem doc. dr. sc. Željkom Zubčićem, dr.med.  i zamjenikom ravnatelja Vlatkom Kopićem, dr. dent. med. boravili su u službenom jednodnevnom posjetu Specijalne bolnice Sveta Katarina u Zaboku na poziv prof. dr. sc. Dragana Primorca, dr. med., uglednog hrvatskog liječnika i znanstvenika, hrvatskog domoljuba i iskusnog političara, čiji su doprinosi u znanosti i medicini prepoznatljivi u najelitnijim znanstvenim krugovima Europe, SAD-a i Izraela.

Kao izvrstan domaćin, prof. D. Primorac proveo je izaslanstvo KBC Osijek kroz prostorije Specijalizirane bolnice u Zaboku i Poliklinike u Zagrebu, opremljene najsuvremenijom opremom, a bolnica Sv. Katarina izgrađena prema važećim američkim i izraelskim standardima.

Tijekom obilaska upoznali smo izvrsne radne timove stručnjaka iz djelokruga dijagnostike, liječenja i rehabilitacije bolesnika s bolestima središnjeg i perifernog središnjeg živčanog sustava i sustava za kretanje.

Na obostrano zadovoljstvo, pokazan je međusobni interes stručnog i znanstvenog povezivanja naših bolnica, čime bismo značajno podigli razinu medicinskih usluga, upijajući vještine i znanje, kao i ponudili usluge naših renomiranih timova stručnjaka iz drugih područja znanstveno-medicinskog djelovanja.

U prijateljskom ozračju, cijenjeni prof. dr. sc. D. Primorac s izaslanstvom KBC Osijek razgovarao je o brojnim problemima i mogućim izvedivim rješenjima, osvrćući se na primjere iz SAD-a i Izraela kao i njihove suvremene pristupe u liječenju i skrbi oko bolesnika.

Također, poseban naglasak ravnatelj doc. dr. sc. Ž. Zubčić i zamjenik ravnatelja V. Kopić, dr. dent.med. stavili su na poticaj znanstvenog usavršavanja liječnika KBC Osijek i Sv. Katarine, kao nastavnih baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayer-a u Osijeku, uz punu podršku i odobravanje prof. D. Primorca koji je ujedno i redoviti profesor medicinskog fakulteta.

Zaključno je donesen prijedlog otvaranja novog poglavlja afirmativne suradnje naših bolnica.