Klinika za psihijatriju preselila u novouređene prostore

Psiha3

Povodom preseljenja Klinike za psihijatriju u novouređene prostore, župan Ivan Anušić posjetio je Klinički bolnički centar Osijek te obišao novouređene prostore Klinike za psihijatriju, ali i novouređene prostore Klinike za infektologiju.

Klinika za psihijatriju nastala je 1987. godine u prostorima baraka koje su napravljene za tadašnje radnike koji su gradili zgradu Klinike za ginekologiju i opstetriciju. Klinika za psihijatriju bila je smještena u najderutnijim prostorima koji se mogu zamisliti da u njima funkcionira medicina i zdravstvena usluga. Proteklih nekoliko godina uvjeti rada u barakama zaista su bili teški i nedostojni čovjeka, stoga su zbog preseljenja presretni svi, i pacijenti i osoblje.

Osječko-baranjska županija je zajedno s Ministarstvom zdravstva i KBC-om Osijek financirala obnovu objekta psihijatrije. Projekt obnove vrijedan je 2,5 milijuna kuna te su tim novcem u potpunosti uređene sve bolesničke sobe i radni prostori, kao i instalacije tako da će u sljedećem razdoblju prostori biti adekvatni za rad svih djelatnika Klinike za psihijatriju.

Ovakvi projekti su u interesu svih naših građana, a poboljšanje kvalitete života, podizanje zdravstvenog standarda i kvalitete liječenja te briga o pacijentima moraju biti prioritet svakog zdravog i prosperitetnog društva.