Obilježavanje Međunarodnog dana laboratorijske medicine u KBC Osijek

LabDay201920 2

Pozivamo Vas da podržite obilježavanje Međunarodnog dana laboratorijske medicine – LabDay, koji će se održavati 5. studenog 2019. godine u cijeloj Hrvatskoj. Cilj obilježavanja ovog dana je približavanje djelatnosti magistara i specijalista medicinske biokemije i laboratorijske medicine široj javnosti. Medicinsko-biokemijski laboratorij važan je dio zdravstvenog sustava, a laboratorij je često neprepoznat i pomalo u sjeni. Kako bismo promijenili dojam javnosti, otvorili smo svoja vrata zainteresiranim grupama građana na jedan dan. Klinički zavod za kliničku laboratorijsku dijagnostiku, KBC Osijek, uključiti će se u obilježavanje LabDay-a s danom otvorenih vrata koji će uključivati:

  • kratko predavanje za zainteresirane građane koje će se održati u prostorijama Medicinskog fakulteta Osijek (P4, vrijeme održavanja:13:00-14:30h), očekivano trajanje predavanja je 15-20 minuta za više zainteresiranih grupa. Naglasci predavanja će biti na predanalitici i postanalitici – kako se pripremiti za vađenje krvi, što znači ‘biti na tašte’, što znači ‘apstinencija’, kako skupiti 24-h urin, zašto svi nalazi nisu isti dan izrađeni, kako čitati nalaz…?
  • dan otvorenih vrata Kliničkog zavoda za kliničku laboratorijsku dijagnostiku – grupe od 5-10 ljudi kratko obilaze laboratorij u pratnji voditelja (mag.med.biochem.) gdje mogu vidjeti što medicinski biokemičari rade, koji je opis njihovog posla, pogledati stanice na mikroskop…

Za sudjelovanje potrebno se prijaviti na e-mail adresu biokemija.LabDay@kbco.hr.