Ministar zdravstva potpisao ugovor o javnoj nabavi novog linearnog akceleratora

DSC01847 Resize

Ministar zdravstva prof .dr.sc. Milan Kujundžić danas je službeno posjetio Klinički bolnički centar Osijek gdje je potpisao ugovor o nabavi novog linearnog akceleratora za potrebe KBC-a.

Linearni akcelerator služi za postoperativnu terapiju zračenjem karcinoma za onkološke pacijente koji boluju od zloćudnih bolesti. Novi uređaj u KBC bi trebao doći i biti instaliran do kraja godine., a nabavna cijena mu je oko 14 milijuna kuna PDV-om, a financijska sredstva osiguralo je Ministarstvo zdravstva.

Postojeći linearni akcelerator smješten je na Zavodu za onkologiju i star je sedam godina, jedini je takav uređaj istočno od Zagreba te „opslužuje“ 800 pacijenata, dok je standard ovakvih uređaja 300-400 pacijenata. Zbog toga je često u kvaru pa je samo ove godine proveo oko 40 dana na remontu, što stvara velike probleme pacijentima kojima je zračenje nužno.

Ovo je velik napredak za naš KBC, a svakako na dobrobit pacijenata, te s ponosom možemo reći da korak po korak, uz svakodnevno poboljšavanje kvalitete pružene zdravstvene zaštite KBC Osijek postaje centar izvrsnosti.