Modernizacija Odjela za pranje i održavanje rublja KBC Osijek

IMG 7990

Nakon 40  godina apsolutnog ne zanavljanja opreme i uređaja u Odjelu za pranje i održavanje rublja, te trajnog problema opskrbom Zavoda,  Klinika i Odjela čistim rubljem, a zbog iznimnog razumijevanja sadašnje Uprave KBC Osijek za svaki i najmanji problem, jučer su u rad puštene dvije nove perilice bolničkog rublja ciklusa pranja 350 kg/h vrhunskog europskog proizvođača perilica za zdravstvene ustanove. Time je naša bolnica svrstana u KBC s najmodernijom praonicom u Hrvatskoj. Uz perilice vrhunskih performansi kupljena su nova kolica za transport s oprugama koja znatno olakšavaju rad, nove police za čisto rublje koje daju preglednost i organiziranost, mobilne vješalice za klasno rublje, te perive vreće za svaki Zavod, Kliniku i Odjel.
Uštede u rashodu pvc vreća, posteljnog rublja, vode, struje i pare su na razini godine milijunske, a  rad i opskrba čistim rubljem na razini razvijenih zemalja Europske unije.

Korak po korak, uz svakodnevno poboljšavanje kvalitete pružene zdravstvene zaštite KBC Osijek postaje centar izvrsnosti.

Voditelj Odjela za pranje i održavanje rublja
Mihael Novoselec, dipl. med. techn.