Novi endoskopski stup za Kliniku za pedijatriju

Endoskopski Stup Bez Maske12

Za potrebe Klinike za pedijatriju KBC Osijek kupljen je novi endoskopski stup, te pedijatrijski videogastroskop, pedijatrijski videokolonoskop i videobronhoskop.

Nabavom opreme u vrijednosti 800 000kn naš pedijatrijski tim će obavljati dijagnostičke i terapijske bronhoskopije, urgentna vađenja stranih tijela dišnog i probavnog sustava, te gastroskopije, kolonoskopije i ugradnju gastrostome u općoj anesteziji.

Odjelu za dječju gastroenterologiju, hepatologiju, pulmologiju, alergologiju i imunologiju gravitira cijela regija istočne Hrvatske, a nova suvremena oprema nam omogućuje obradu dišnog i probavnog sustava prilagođenu dječjoj dobi.

Od 2012. godine je u našoj Klinici subspecijalist pedijatrijske gastroenterologije radi gornju, od 2015. donju endoskopiju probavnog sustava dječje dobi, a nastavkom edukacije i proširivanjem endoskopskog tima na pedijatrijskog pulmologa, odnedavno i endoskopiju dišnog sustava.

Do sada smo zahvate obavljali na opremi suradnih Klinika, a ovom vrijednom investicijom je liječnicima Klinike za pedijatriju KBC Osijek omogućeno obavljanje najsloženijih zahvata prema svjetskim standardima.