Obilježavanje 28. Svjetskog dana bolesnika

20200211 124033

Svjetski dan bolesnika, koji se slavi na blagdan Gospe Lurdske, tradicionalno se obilježio u KBC-u Osijek u organizaciji Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara – Podružnica Osijek.

Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić tom je prilikom posjetio Klinički bolnički centar Osijek te obišao bolesnike i djelatnike Zavoda za nefrologiju kojima je prenio Papinu poruku.

„Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti“ (Mt 11,28) – ta je rečenica iz Matejeva evanđelja nadahnula poruku pape Franje za 28. Svjetski dan bolesnika koji se obilježava 11. veljače.

Namjera ovog dana je prisjetiti se i zahvaliti svima onima koji skrbe o bolesnicima, a to su zdravstveni i nezdravstveni radnici te brojni drugi djelatnici i volonteri koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih.

Svjetski dan bolesnika je prilika za podsjećanje na prava koje svatko od nas ima kada se nalazi u ulozi bolesnika te poticanje svih nas da promislimo o vlastitim mogućnostima sudjelovanja u brizi za oboljele.