Održana edukacija i usavršavanje liječnika međunarodnog karaktera u KBC-u Osijek

IMG 1476b685ee3e1c3e5caf392e33d8450a V

Neprestana edukacija liječnika u stranim centrima te dugogodišnja tradicija i iskustvo čine Klinički bolnički centar Osijek centrom izvrsnosti i stručnosti na području kirurgije.
Tijekom ovog tjedna organizirana su dva tečaja edukacije i usavršavanja liječnika međunarodnog karaktera, afirmirajući time KBC Osijek kao mjesto za dodatnu edukaciju kolega iz Europe. Liječnici Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata, doc. dr. sc. Željko Zubčić i doc. dr. sc. Hrvoje Mihalj organizirali su tečaj primjene ultrazvučnog noža u kirurgiji glave i vrata. Dvodnevnoj edukaciji prisustvovao je mladi liječnik s Malte dr. Kenneth Muscat koji je osim u teoretskom imao priliku sudjelovati i u praktičnom dijelu budući da je tijekom tečaja operirano više bolesnika pod vodstvom stručnog tima Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata. Tečaj je završen predavanjem dr. Tihomira Kekeza, kirurga sa KBC-a Zagreb, na temu korištenja različitih vrsta energija u kirurgiji. Pod vodstvom prof dr. sc. Siniše Šijanovića organiziran je i jednodnevni napredni tečaj iz endoskopske ginekologije na kojem su sudjelovali dr. Albert Paul Scerri i dr. Igor Knyazev takoder s Malte. Uz  pomoć najsuvremenije medicinske te video opreme prof. dr. sc. Šijanović  operirao je nekoliko pacijentica te prenio svoje znanje na kolege iz Malte. Izvedene su dvije složene operacije iz ginekološke endoskopije: totalna laparoskopska histerektomija i obostrana salpingektomija sa adheziolizom nakon preboljele zdjelične upalne bolesti.

Organizacijom ovakvih tečaja, KBC Osijek  potvrđuje svoj status regionalnog edukacijskog centra te je kao takav prepoznat i od strane kolega liječnika iz Hrvatske, ali i okolnih zemalja.