Otvorenje novouređenog središnjeg parka KBC-a Osijek

Park Naslov

U KBC-u Osijek je 06. listopada 2016. otvoren novouređeni središnji park koji će doprinijeti ugodnijem boravku, bržem oporavku pacijentima, ljepšim trenucima s njihovim posjetima, a djelatnicima će osigurati prikladnije mjesto za rad.

Središnji park već godinama ne ispunjava svoju primarnu ulogu, te nije bilo niti prikladnog mjesta za sjesti ili prošetati tijekom lijepih sunčanih dana. Staze su bile razrovane, uništene i neprikladne te je postojala mogućnost ozljeđivanja samim prolaskom kroz park. Osim toga, u lipanjskom nevremenu znatno je oštećeno drveće i ukrasno bilje te je okoliš izgledao uistinu neprikladan i nefunkcionalan.

Od jučer je park zablistao novim sjajem: staze su uređene i ne predstavljaju nikakvu opasnost za prolaznike, potpuno nove klupe za sjedenje, koševi za smeće nabavljeni su uz pomoć donacija. Također su postavljeni novi rasvjetni stupovi s energetski učinkovitom LED rasvjetom, a u nadolazećem vremenu kreće obnova ukrasnih biljaka i drveća. Ipak, najveći doprinos potpuno novom izgledu dobiven je postavljenjem pet darovanih skulptura kiparske kolonije iz Ernestinova. Kipari Mate Tijardović, Ivica Tolić, Milan Kovač i Vedran Jaković, kao svoj doprinos sanaciji bolnice, poklonili su prelijepe drvene skulpture koje se u potpunosti simbolično i estetski uklapaju u prostor.

Nije potrebno puno da bi prostor izgledao bolje i time osigurao bolje uvjete za liječenje i oporavak bolesnika, te postao ugodnije mjesto za rad zdravstvenih profesionalaca. Prostor koji nas okružuje je vlastiti odraz, pokazatelj vlastitog raspoloženja i stava – a zajednički stav svih djelatnika u KBC-u Osijek je učiniti bolnicu učinkovitijom, urednijom, na uslugu korisnicima, za uspješnije liječenje i zadovoljstvo pacijenata te boljim mjestom za rad, profesionalni i osobni napredak svih djelatnika – jer ljudi su najveća vrijednost u svakom sustavu – i u svakoj zemlji.