“Paroščić putuje svijetom” – mjuzikl na Klinici za pedijatriju

20171218 102337

Udruga ”Paroščići” razveselila je naše male pacijente na Klinici za pedijatriju mjuziklom „Paroščić putuje svijetom“.

Udruga okuplja osobe, velike i male, zainteresirane za oživljavanje i organiziranje kulturnog života putem raznih umjetničkih djelatnosti, a u svom radu kroz Dječji amaterski zbor ”Paroščići” do sada je izdala  dva CD-a, Šuma pjeva i Paroščić putuje svijetom.

U radu udruge sudjeluju  učenice OŠ Tenja, a niti jedno od djece ne pohađa glazbenu školu  tako da za njih ovaj mjuzikl predstavlja čistu ljubav prema igri i stvaranju.

Paroščić je svako dijete koje iskreno, otvorena srca kakva djeca i jesu mašta, sanjari o putovanjima i vrlo lako uz pjesmu, ples i maštu, slobodno i bez sputavanja odluta u neki od svojih svjetova. Na tom putovanju susreće svoje prijatelje u obliku Minke Gatalinke, dirigentice kreketavih žaba koja organizira festival, a tu se pojavljuju i likovi Jazo bariton, Krtka Drmomrtka, Zriko Nemirko, Šiška Miška i Vule Bluzer  te svi zajedno donose bitne zaključke što je potrebno za kročiti kroz život.

Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva 2017. čiji su partneri Hrvatsko društvo skladatelja i ZAMP u kategoriji mjuzikli ove godine prvu nagradu dodijelio je mjuziklu Paroščić putuje svijetom, čija je skladateljica i autorica teksta  Draženka Šebek, ujedno i ravnateljica OŠ Tenja, škole koja posebnu pažnju posvećuje razvijanju kreativnosti i inovativnosti kod djece.

Ovim putem zahvaljujemo udruzi „Paroščići“ što su svojim mjuziklom i prigodnim poklonima uljepšali djeci dane koje provode u bolnici te im želimo daljnje uspješno glazbeno stvaralaštvo, nove ideje i puno uspjeha u realizaciji istih.