Potpisan ugovor – Prvi korak prema izgradnji novog KBC-a Osijek

Slika1

U okviru VIII. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, Klinički bolnički centar Osijek danas je svečano potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Priprema strateškog projekta izgradnje novog KBC-a Osijek“. Cjelokupna vrijednost projekta iznosi 35.294.000,00 kuna od čega su bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj 29.999.900,00 kuna, dok će razliku financirati Ministarstvo zdravstva iz svojih sredstava.

Projektom će se stvoriti preduvjeti realizacije strateškog projekta izgradnje novog KBC-a Osijek koji obuhvaćaju pripremu potrebne dokumentacije, osiguranje savjetodavne pomoći, rješavanje imovinsko-pravnih pitanja te definiranje medicinsko-tehnološkog programa i izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Projekt izgradnje novog Kliničkog bolničkog centra Osijek vrijedan je oko 250 milijuna eura te je zbog svoje veličine i važnosti okarakteriziran kao strateški projekt Vlade Republike Hrvatske.

Klinički bolnički centar Osijek je jedina ustanova I. kategorije na istoku Hrvatske kojoj gravitira sedam zdravstvenih ustanova i oko 900.000 pacijenata godišnje te je krajnji cilj i društvena vrijednost realizacije ovog strateškog projekta dobrobit stanovništva pet županija Istočne Hrvatske kroz osiguranje pristupa zdravstvenoj zaštiti razvojem javne infrastrukture sukladno važećim propisima i standardima na europskoj i nacionalnoj razini, a koji će doprinijeti boljem pružanju usluga zdravstvene zaštite te u velikoj mjeri poboljšati uvjete i kvalitetu zdravstvene skrbi za naše pacijente.