Poziv na sudjelovanje na početnoj online konferenciji za projekte “Unapređenje objedinjenog hitnog bolničkog prijema u sklopu KBC-a Osijek” i “Izgradnja i opremanje dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija u sklopu KBC-a Osijek”

Unapredjenje OHBP

Dana 4. ožujka 2022. godine u Kulturnom Centru Osijek s početkom u 11:00 sati, održat će se početna konferencija projekata „Unapređenje objedinjenog hitnog bolničkog prijema u sklopu KBC-a Osijek“ i „Izgradnja i opremanje dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija u sklopu KBC-a Osijek“. Prijenos početne konferencije moći će se također pratiti online – putem aplikacije ZOOM. Svrha ove konferencije je predstavljanje projekata svim zainteresiranim dionicima, medijima i široj javnosti.

Podsjećamo, Klinički bolnički centar korisnik je bespovratnih sredstava za dva navedena projekta kojima se financira izgradnja i opremanje samostojeće zgrade u bolničkom krugu. Na prvom i drugom katu bit će smještene dnevne bolnice i dnevne kirurgije, dok će u prizemlju zgrade biti smješten objedinjeni hitni bolnički prijem.

Uspostavom dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija omogućit će se postupno skraćivanje boravka u bolnici, a postizanjem smanjenja prosječnog trajanja hospitalizacije poboljšat će se ishodi liječenja, smanjiti rizici te povećati protok pacijenata uz povećanje kvalitete pruženih usluga i zadovoljstva pacijenata. Stvorit će se i preduvjeti za funkcioniranje objedinjenog hitnog bolničkog prijema čime će se direktno unaprijediti organizacija i kvaliteta djelovanja hitne medicinske službe.

Izgradnjom i opremanjem nove zgrade u prostoru KBC-a Osijek stvorit će se preduvjeti za zbrinjavanje pacijenata s područja Osječko-baranjske i županija istočnog dijela Hrvatske. Bit će osigurani potrebni infrastrukturni preduvjeti, uključujući i specijaliziranu opremu, za provedbu standardiziranih i propisanih radnih procesa za zbrinjavanje pacijenata. Poboljšat će se kvaliteta i dostupnost zdravstvene zaštite u Istočnoj regiji, a time i poboljšati pokazatelji zdravlja.

Konferenciju možete pratiti 4. ožujka 2022. godine putem ZOOM-a, unošenjem Meeting ID-a: 781 972 1937 i lozinke: 505970.