Novi CT uređaj na Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju

Picture 001

Dana 17. veljače 2017. godine službeno je pušten u rad najnoviji zanovljeni uređaj za kompjutoriziranu tomografiju u KBC-u Osijek, popularnog naziva 128 slojni MDCT, uz već nedavno zanovljeni 128 slojni uređaj za kompjutoriziranu tomografiju u sklopu hitnog prijema i operacijskog sektora, kao i nabavka najnovijeg uređaja za magnetsku rezonanciju gustoće magnetskog toka 3 Tesla, nastavak je uspješnog procesa ka osuvremenjivanju zastarjele i neispravne tehnike zbog kojih su brojni konzervativno-terapijski i operacijski zahvati bili neizvedivi ili prolongirani.
Posljednji u nizu zanovljeni uređaj za oslikavanje kompjutoriziranom tomografijom u tehničkom pogledu smješta se u sam vrh trenutne tržišne ponude, a svojim performansama može izdržati opterećenja protoka velikog broja pacijenata. Također kvalitetnim računalnim programima koji su implementirani u uređaj, stvaraju se mogućnosti analize i dijagnostike rutinskih i kompleksnih visokodiferentnih  kliničkih upita iz svih specijalističkih i užih specijalističkih područja liječenja, poput neinvazivne CT koronarografije i CT srca, virtualnih kolonoskopija i kolonografija, virtualnih bronhoskopija i visokorezolucijskih tehnika snimanja pluća, te neizostavno i perfuzijskih protokola kod dijagnosticiranja moždanih udara.
Ovim uređajem stvoreni su preduvjeti za konačno rješenje gorućih pitanja lista čekanja i mogućnost izvedbi potonjih pretraga, kao i još kvalitetnija dijagnostika što izravno utječe na podizanje kvalitete medicinske usluge kojom osječki KBC svakodnevno teži i potvrđuje građanima Osijeka, Slavonije i Baranje i svim bolesnicima iz drugih krajeva Hrvatske.